Wie zijn wij

Sedert meer dan 20 jaar spreken we in Duffel van Vrije Kleuterschool De Basis en Vrije Lagere school De Basis. De autonome kleuterschool De Basis in de Stationsstraat heeft nog 2 vestigingsplaatsen ; één in de Meertsveldstraat, namelijk “Kleuterschool De Beunt” en één in de Mijlstraat, namelijk “Kleuterschool Het Mijltje”. In de Stationsstraat is er […]

Sedert meer dan 20 jaar spreken we in Duffel van Vrije Kleuterschool De Basis en Vrije Lagere school De Basis. De autonome kleuterschool De Basis in de Stationsstraat heeft nog 2 vestigingsplaatsen ; één in de Meertsveldstraat, namelijk “Kleuterschool De Beunt” en één in de Mijlstraat, namelijk “Kleuterschool Het Mijltje”. In de Stationsstraat is er dus naast de autonome kleuterschool ook een lagere school. Beiden zijn sterk met elkaar verbonden.
We bieden de kinderen eenzelfde opvoedingsproject aan waar de accenten liggen op het leerplan van het katholiek onderwijs, Zill (wat staat voor “Zin in Leven, Zin in Leren”) en onze dierenstadwerking, die garant staat voor een sterke ontwikkeling van het socio-emotionele van iedere mens.
Wij horen beiden bij de KITOS-scholengroep waar innovatie en solidariteit centraal staan.
Iedere dag slaan we de handen in elkaar en werken we samen met de ouders om als partners in ouderschap ieder kind alle ontwikkelings-en onderwijskansen te bieden.
Zo willen we “De Basis” leggen voor een fijne toekomst voor ieder kind. En dat verklaart meteen onze naam.